Nabeschouwing Vitesse - AZ (0-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 28 november 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Vitesse het zondag 28 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - AZ (0-0)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen Vitesse en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Qua balbezit waren Vitesse en AZ gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Danny Desmond Makkelie niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Vitesse - AZ 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Bazoer Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel T. Domgjoni voor M. Bero Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel D. Oroz voor R. Bazoer Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor S. Tronstad Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel Y. Gboho voor D. Huisman Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel N. Frederiksen voor T. Buitink Vitesse
62' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Karlsson AZ
68' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor D. de Wit AZ
68' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor V. Pavlidis AZ
76' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor J. Clasie AZ
80' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor A. F. Witry AZ
84' Wissel Vitesse Wissel M. Manhoef voor L. Openda Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - AZ
Opstellingen Vitesse - AZ
De opstellingen van Vitesse en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en AZ zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Letsch
Formatie 3-4-1-2
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing Vitesse - AZ

Vitesse en AZ treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en AZ in de Eredivisie vond plaats op 7 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 16 keer wist de ploeg van Vitesse te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Vitesse. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Vitesse 7
Winst AZ 16
Gelijkspel 9
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 7e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.