Nabeschouwing Willem II - Ajax (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 19 februari 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Willem II het zaterdag 19 februari 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Ajax (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 0-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door J. Timber, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Ajax dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor Ajax de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Willem II - Ajax 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Crowley Willem II
55' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Tadić Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Tadić Ajax
64' Wissel Ajax Wissel R. Gravenberch voor E. Alvarez Ajax
68' Wissel Willem II Wissel G. Roemeratoe voor D. Crowley Willem II
68' Wissel Willem II Wissel E. Kabangu voor C. Nunnely Willem II
72' Wissel Ajax Wissel Danilo voor D. Klaassen Ajax
79' Wissel Willem II Wissel E. Bergstrom voor M. Svensson Willem II
81' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Timber met assist van Antony Ajax 0-1
82' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor J. Timber Ajax
86' Wissel Willem II Wissel G. Saglam voor U. Jenssen Willem II
86' Wissel Willem II Wissel A. Kampetsis voor D. Saddiki Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - Ajax
Opstellingen Willem II - Ajax
De opstellingen van Willem II en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Willem II - Ajax

Willem II en Ajax treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 2 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 23 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Willem II. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 3
Winst Ajax 23
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 15e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.