Nabeschouwing Ajax - Excelsior (7-1) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Ajax het zondag 16 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Excelsior (7-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal geëindigd in een 7-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door J. Sanchez, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Berghuis op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee B. Brobbey zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 59e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van B. Brobbey. De 5-0 voor Ajax volgde even later in de 65e minuut nadat D. Tadic namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 75e minuut was het S. Bergwijn van Ajax wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van Ajax viel in de 81e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van M. Kudus. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Excelsior. Het was N. Agrafiotis die in de 90e minuut de stand op 7-1 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marc Nagtegaal bij een 7-1 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Excelsior 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Sanchez Ajax 1-0
26' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van C. Bassey Ajax 2-0
44' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van D. Tadic Ajax 3-0
46' Wissel Ajax Wissel O. Wijndal voor D. Blind Ajax
46' Wissel Excelsior Wissel J. Eijgenraam voor N. Markelo Excelsior
59' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van S. Bergwijn Ajax 4-0
65' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic Ajax 5-0
70' Wissel Excelsior Wissel A. Fein voor K. Goudmijn Excelsior
70' Wissel Excelsior Wissel L. Lamprou voor M. van Duinen Excelsior
74' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor S. Berghuis Ajax
74' Wissel Ajax Wissel F. Conceicao voor D. Tadic Ajax
75' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Bergwijn met assist van O. Wijndal Ajax 6-0
78' Wissel Ajax Wissel Y. Baas voor J. Sanchez Ajax
79' Wissel Excelsior Wissel M. Azarkan voor C. Driouech Excelsior
81' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus Ajax 7-0
84' Wissel Ajax Wissel L. Lucca voor B. Brobbey Ajax
84' Wissel Excelsior Wissel N. Agrafiotis voor R. Kharchouch Excelsior
90' Doelpunt Excelsior Doelpunt N. Agrafiotis met assist van M. Azarkan Excelsior 7-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Excelsior
Opstellingen Ajax - Excelsior
De opstellingen van Ajax en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing Ajax - Excelsior

Ajax en Excelsior treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marc Nagtegaal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Excelsior in de Eredivisie vond plaats op 13 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Excelsior slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 14
Winst Excelsior 1
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 4e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 12e plaats.