Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (5-0) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 18:45 uur



In de Eredivisie 2022/2023 neemt Ajax het zaterdag 10 september 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van D. Klaassen. Ajax vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Taylor op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee M. Kudus zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 59e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van M. Kudus. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door B. Brobbey in de 70e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Ajax.

Wedstrijdstatistieken Ajax - SC Heerenveen
Goals
5
0
Balbezit
71%
29%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
19
5
Schoten op doel
7
1
Aanvallen
143
65
Gevaarlijke aanvallen
91
27
Passes
746
296
Overtredingen
3
4
Buitenspel
3
3
Corners
17
3
Wissels
6
3
LIVE Ajax - SC Heerenveen 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van D. Tadic Ajax 1-0
15' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. van Beek SC Heerenveen
16' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Taylor met assist van D. Tadic Ajax 2-0
45' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
46' Wissel Ajax Wissel J. Sanchez voor D. Rensch Ajax
48' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus Ajax 3-0
59' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus met assist van J. Sanchez Ajax 4-0
60' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor S. Bergwijn Ajax
60' Wissel Ajax Wissel F. Grillitsch voor E. Alvarez Ajax
66' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Sarr voor S. van Hooijdonk SC Heerenveen
67' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Colassin voor A. Andersson SC Heerenveen
67' Wissel Ajax Wissel S. Berghuis voor K. Taylor Ajax
70' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van D. Tadic Ajax 5-0
71' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor P. Bochniewicz SC Heerenveen
72' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Al Hajj voor S. Olsson SC Heerenveen
72' Wissel Ajax Wissel L. Ocampos voor M. Kudus Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Kees van Wonderen
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
23 Jan Bekkema K
1 Xavier Mous K
15 Hussein Ali V
6 Syb van Ottele V
42 Kaj van der Veldt V
22 Rami Hajal M
34 Timo Zaal M
9 Amin Sarr A
29 Antoine Colassin A
Voorbeschouwing Ajax - SC Heerenveen

Ajax en SC Heerenveen treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 11 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 28 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 28
Winst SC Heerenveen 5
Gelijkspel 5
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Ajax - SC Heerenveen Opstelling Ajax Opstelling SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen kijken Ajax - SC Heerenveen kijken Live Ajax - SC Heerenveen stream Ajax - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen Uitslag Ajax - SC Heerenveen Statistieken Ajax - SC Heerenveen Eredivisie 2022/2023 Ajax - SC Heerenveen wedden Ajax - SC Heerenveen gokken Ajax - SC Heerenveen Unibet