Nabeschouwing AZ - Feyenoord (1-3) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt AZ het zondag 16 oktober 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Feyenoord (1-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-3 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door J. Odgaard, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van O. Kokcu in de 31e minuut zorgde er even later voor dat Feyenoord weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 56e minuut zette S. Szymanski zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam.

Na 82 minuten werd de voorsprong voor Feyenoord vergroot nadat Danilo de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Feyenoord.

LIVE AZ - Feyenoord 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor G. Trauner Feyenoord
8' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Clasie AZ
26' Doelpunt AZ Doelpunt J. Odgaard met assist van P. Chatzidiakos AZ 1-0
31' Penalty Feyenoord Penalty O. Kokcu Feyenoord 1-1
56' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Szymanski met assist van J. Rasmussen Feyenoord 1-2
66' Wissel Feyenoord Wissel M. Lopez voor D. Hancko Feyenoord
69' Wissel AZ Wissel M. van Brederode voor J. Karlsson AZ
69' Wissel AZ Wissel M. Lahdo voor Y. Sugawara AZ
74' Wissel AZ Wissel R. Bazoer voor J. Odgaard AZ
76' Wissel Feyenoord Wissel Danilo voor S. Gimenez Feyenoord
82' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Danilo met assist van O. Kokcu Feyenoord 1-3
85' Wissel Feyenoord Wissel M. Wieffer voor Q. Timber Feyenoord
86' Wissel Feyenoord Wissel A. Jahanbakhsh voor J. Dilrosun Feyenoord
86' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor S. Szymanski Feyenoord
92' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. Bazoer AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Feyenoord
Opstellingen AZ - Feyenoord
De opstellingen van AZ en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing AZ - Feyenoord

AZ en Feyenoord treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 27 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 14 keer wist de ploeg van AZ te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor AZ. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AZ 11
Winst Feyenoord 14
Gelijkspel 9
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 2e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 4e plaats.