Nabeschouwing AZ - Go Ahead Eagles (2-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 7 augustus 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt AZ het zondag 7 augustus 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Go Ahead Eagles (2-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Go Ahead Eagles is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door V. Pavlidis, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist AZ opnieuw te scoren. In de 86e minuut was het M. van Brederode die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor AZ.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor AZ.

LIVE AZ - Go Ahead Eagles 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

62' Wissel AZ Wissel M. De Wit voor M. Kerkez AZ
62' Wissel AZ Wissel A. F. Witry voor P. Chatzidiakos AZ
66' Wissel Go Ahead Eagles Wissel B. Adekanye voor O. Edvardsen Go Ahead Eagles
70' Doelpunt AZ Doelpunt V. Pavlidis met assist van A. F. Witry AZ 1-0
72' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor B. Adekanye Go Ahead Eagles
76' Wissel Go Ahead Eagles Wissel P. Saathof voor W. T. Willumsson Go Ahead Eagles
80' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
84' Wissel AZ Wissel Y. Barasi voor V. Pavlidis AZ
85' Wissel AZ Wissel M. Lahdo voor H. Evjen AZ
86' Doelpunt AZ Doelpunt M. van Brederode met assist van Y. Barasi AZ 2-0
90' Wissel AZ Wissel P. Koopmeiners voor D. de Wit AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Go Ahead Eagles
Opstellingen AZ - Go Ahead Eagles
De opstellingen van AZ en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - Go Ahead Eagles

AZ en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 13 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.