Nabeschouwing Excelsior - SC Heerenveen (0-1) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Excelsior het zaterdag 5 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - SC Heerenveen (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 0-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door M. van Ewijk, waarmee SC Heerenveen met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name SC Heerenveen dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor SC Heerenveen uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Excelsior - SC Heerenveen 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

58' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Ewijk met assist van P. Bochniewicz SC Heerenveen 0-1
61' Wissel Excelsior Wissel M. van Duinen voor R. Kharchouch Excelsior
61' Wissel Excelsior Wissel C. Driouech voor L. Lamprou Excelsior
63' Wissel Excelsior Wissel A. Fein voor Y. Ayoub Excelsior
71' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Driouech Afgekeurd doelpunt vanwege hands C. Driouech Excelsior
82' Wissel SC Heerenveen Wissel J. van Aken voor R. Al Hajj SC Heerenveen
85' Wissel Excelsior Wissel N. Agrafiotis voor K. Goudmijn Excelsior
85' Wissel Excelsior Wissel M. Awoudja voor N. Tjoe a On Excelsior
86' Wissel SC Heerenveen Wissel S. Van Ottele voor P. Bochniewicz SC Heerenveen
90' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Colassin voor S. van Hooijdonk SC Heerenveen
95' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor A. Colassin SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - SC Heerenveen
Opstellingen Excelsior - SC Heerenveen
De opstellingen van Excelsior en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - SC Heerenveen

Excelsior en SC Heerenveen treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 30 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 11 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Excelsior. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 5
Winst SC Heerenveen 11
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 12e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 8e plaats.