Nabeschouwing FC Groningen - FC Volendam (2-2) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 7 augustus 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Groningen het zondag 7 augustus 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Volendam (2-2)

De Eredivisie 2022/2023 wedstrijd tussen FC Groningen en FC Volendam geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Groningen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van C. Ngonge. FC Groningen vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Larsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist FC Volendam de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. van Mieghem.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. Benamar de 2-2 maakte voor FC Volendam.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE FC Groningen - FC Volendam 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge FC Groningen 1-0
34' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van C. Ngonge FC Groningen 2-0
38' Doelpunt FC Volendam Doelpunt D. van Mieghem met assist van D. J. Murkin FC Volendam 2-1
40' Wissel FC Volendam Wissel H. Veerman voor I. El Kadiri FC Volendam
66' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor T. Suslov FC Groningen
66' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor C. Ngonge FC Groningen
67' Wissel FC Groningen Wissel R. Oratmangoen voor R. Lundqvist FC Groningen
68' Doelpunt FC Volendam Doelpunt B. Benamar met assist van D. van Mieghem FC Volendam 2-2
79' Wissel FC Volendam Wissel G. Oristanio voor F. Antonucci FC Volendam
83' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor B. Benamar FC Volendam
86' Wissel FC Volendam Wissel W. Ould Chikh voor B. Benamar FC Volendam
86' Wissel FC Volendam Wissel L. Zeefuik voor R. Muhren FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Volendam
Opstellingen FC Groningen - FC Volendam
De opstellingen van FC Groningen en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.