Nabeschouwing FC Groningen - RKC Waalwijk (2-3) || Eredivisie 2022/2023

Vrijdag 7 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Groningen het vrijdag 7 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - RKC Waalwijk (2-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-3 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 14 minuten. R. Pepi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Groningen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 36e minuut moest R. Balker van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Martin van den Kerkhof een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Groningen verder met een speler minder. In de 38e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het D. Van den Buijs van RKC Waalwijk die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-1.

In de 61e minuut was het RKC Waalwijk dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van M. Biereth. Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Pepi de 2-2 maakte namens FC Groningen. RKC Waalwijk kwam op voorsprong nadat M. Biereth de 2-3 wist te maken na 80 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van RKC Waalwijk.

LIVE FC Groningen - RKC Waalwijk 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Penalty FC Groningen Penalty R. Pepi FC Groningen 1-0
35' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
36' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor R. Balker FC Groningen
38' Penalty RKC Waalwijk Penalty D. Van den Buijs RKC Waalwijk 1-1
39' Wissel FC Groningen Wissel N. Musampa Nordin voor R. Oratmangoen FC Groningen
53' Wissel RKC Waalwijk Wissel M. Biereth voor T. Lutonda RKC Waalwijk
61' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt M. Biereth met assist van J. Lelieveld RKC Waalwijk 1-2
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel P. Vroegh voor P. Clement RKC Waalwijk
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel Z. Bakkali voor J. Lobete RKC Waalwijk
76' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Pepi met assist van F. Kruger FC Groningen 2-2
80' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt M. Biereth met assist van I. Bel Hassani RKC Waalwijk 2-3
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel Y. Oukili voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
82' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor R. Kuijpers RKC Waalwijk
83' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Biereth RKC Waalwijk
83' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Y. Oukili RKC Waalwijk
85' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor F. Kruger FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel L. Valente voor J. Pelupessy FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Groningen - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Groningen en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Groningen - RKC Waalwijk

FC Groningen en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 1 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 7
Winst RKC Waalwijk 5
Gelijkspel 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 12e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 9e plaats.