Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (1-2) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Utrecht het zondag 9 oktober 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en AZ is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door M. van Brederode, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Sugawara op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 92e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Sylla. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Utrecht kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor AZ dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - AZ 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt AZ Doelpunt M. van Brederode AZ 0-1
34' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor L. Brouwers FC Utrecht
56' Wissel FC Utrecht Wissel A. Zagre voor N. Maeda FC Utrecht
56' Wissel FC Utrecht Wissel M. Sylla voor L. Brouwers FC Utrecht
61' Wissel AZ Wissel J. Karlsson voor M. van Brederode AZ
61' Wissel AZ Wissel R. Bazoer voor J. Odgaard AZ
62' Wissel AZ Wissel Z. Vanheusden voor M. Dekker AZ
67' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor D. Redan FC Utrecht
68' Doelpunt AZ Doelpunt Y. Sugawara met assist van P. Chatzidiakos AZ 0-2
74' Wissel FC Utrecht Wissel A. Douvikas voor D. Redan FC Utrecht
74' Wissel FC Utrecht Wissel R. R. Shein voor S. van de Streek FC Utrecht
77' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Sagnan FC Utrecht
82' Wissel FC Utrecht Wissel N. Viergever voor M. Sagnan FC Utrecht
87' Wissel AZ Wissel M. de Wit voor M. Kerkez AZ
87' Wissel AZ Wissel M. Lahdo voor D. de Wit AZ
92' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt M. Sylla FC Utrecht 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - AZ
Opstellingen FC Utrecht - AZ
De opstellingen van FC Utrecht en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Henk Fraser
Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

FC Utrecht en AZ treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en AZ in de Eredivisie vond plaats op 11 mei 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 17 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor FC Utrecht. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 12
Winst AZ 17
Gelijkspel 7
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 9e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 2e plaats.