Nabeschouwing FC Volendam - Ajax (2-4) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Volendam het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - Ajax (2-4)

Het Eredivisie duel tussen FC Volendam en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 17 minuten. D. Tadic maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Ajax vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Ajax vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Bassey op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee B. Brobbey zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 74 minuten deed L. Zeefuik iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Volendam werd verkleind tot 1-3. In de 86e minuut kwam FC Volendam weer dichterbij, nadat C. Eiting de stand terug wist te brengen naar 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 95e minuut en kwam op naam te staan van Ajax speler D. Klaassen, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE FC Volendam - Ajax 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Penalty Ajax Penalty D. Tadic Ajax 0-1
39' Doelpunt Ajax Doelpunt C. Bassey met assist van S. Berghuis Ajax 0-2
46' Wissel FC Volendam Wissel B. Benamar voor O. Buur FC Volendam
60' Wissel FC Volendam Wissel H. Veerman voor R. Muhren FC Volendam
61' Wissel FC Volendam Wissel D. van Mieghem voor A. Douiri FC Volendam
61' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor M. Kudus Ajax
61' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor D. Tadic Ajax
64' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van J. Timber Ajax 0-3
70' Wissel FC Volendam Wissel L. Zeefuik voor G. Oristanio FC Volendam
73' Wissel Ajax Wissel F. Grillitsch voor D. Rensch Ajax
73' Wissel Ajax Wissel F. Conceicao voor S. Bergwijn Ajax
74' Doelpunt FC Volendam Doelpunt L. Zeefuik FC Volendam 1-3
81' Gele kaart Ajax Gele kaart voor F. Conceicao Ajax
82' Wissel Ajax Wissel Y. Baas voor K. Taylor Ajax
84' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor C. Eiting FC Volendam
86' Doelpunt FC Volendam Doelpunt C. Eiting met assist van I. El Kadiri FC Volendam 2-3
87' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Klaassen Ajax
88' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor B. Plat FC Volendam
94' Gele kaart Ajax Gele kaart voor B. Brobbey Ajax
95' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van F. Conceicao Ajax 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - Ajax
Opstellingen FC Volendam - Ajax
De opstellingen van FC Volendam en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.