Nabeschouwing Feyenoord - FC Twente (2-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Feyenoord het zondag 9 oktober 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - FC Twente (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door O. Kokcu, waarmee Feyenoord met 1-0 de leiding nam. In de 46e minuut moest V. Cerny van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Twente verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Feyenoord via een goal van D. Hancko in de 64e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Feyenoord.

LIVE Feyenoord - FC Twente 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor O. Kokcu Feyenoord
41' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Brenet FC Twente
43' Doelpunt Feyenoord Doelpunt O. Kokcu Feyenoord 1-0
46' Rode kaart FC Twente Rode kaart voor V. Cerny FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor M. Hilgers FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor M. Vlap FC Twente
58' Wissel FC Twente Wissel C. Tzolis voor V. Misidjan FC Twente
58' Wissel FC Twente Wissel W. Brama voor M. Kjolo FC Twente
61' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor J. Dilrosun Feyenoord
64' Doelpunt Feyenoord Doelpunt D. Hancko Feyenoord 2-0
67' Wissel FC Twente Wissel A. Salah-Eddine voor C. Tzolis FC Twente
68' Wissel Feyenoord Wissel Igor Paixao voor O. Kokcu Feyenoord
73' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Igor Paixao Feyenoord
79' Wissel Feyenoord Wissel Danilo voor S. Gimenez Feyenoord
79' Wissel Feyenoord Wissel M. Wieffer voor M. Pedersen Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - FC Twente
Opstellingen Feyenoord - FC Twente
De opstellingen van Feyenoord en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing Feyenoord - FC Twente

Feyenoord en FC Twente treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 15 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl FC Twente slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 15
Winst FC Twente 7
Gelijkspel 9
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 4e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 5e plaats.