Nabeschouwing PSV - FC Emmen (4-1) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt PSV het zaterdag 6 augustus 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Emmen (4-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 4-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door J. Bakayoko, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van M. Kieftenbeld zorgde ervoor dat PSV op 2-0 kwam te staan in de 26e minuut. In de 38e minuut volgde een derde treffer van PSV, waarmee C. Gakpo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam PSV geen gas terug, waardoor in de 54e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van C. Gakpo. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 62e minuut wist O. ter Haar Romeny namens FC Emmen de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - FC Emmen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt PSV Doelpunt J. Bakayoko met assist van X. Simons PSV 1-0
25' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor K. Veendorp FC Emmen
26' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt M. Kieftenbeld PSV 2-0
38' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van A. Obispo PSV 3-0
46' Wissel PSV Wissel F. Oppegard voor P. Max PSV
46' Wissel PSV Wissel R. Ledezma voor J. Veerman PSV
54' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van L. de Jong PSV 4-0
60' Wissel PSV Wissel A. Ramalho voor A. Obispo PSV
60' Wissel PSV Wissel I. Saibari voor C. Gakpo PSV
62' Doelpunt FC Emmen Doelpunt O. ter Haar Romeny met assist van L. Bernadou FC Emmen 4-1
63' Wissel FC Emmen Wissel J. Assehnoun voor R. Zivkovic FC Emmen
79' Wissel FC Emmen Wissel F. Pacheco voor L. Bernadou FC Emmen
86' Wissel FC Emmen Wissel A. Toufiqui voor O. ter Haar Romeny FC Emmen
91' Wissel PSV Wissel Savio voor L. de Jong PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Emmen
Opstellingen PSV - FC Emmen
De opstellingen van PSV en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - FC Emmen

PSV en FC Emmen treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen PSV en FC Emmen in de Eredivisie vond plaats op 26 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl FC Emmen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.