Nabeschouwing PSV - Feyenoord (4-3) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt PSV het zondag 18 september 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Feyenoord (4-3)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 4-3 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Feyenoord kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van O. Idrissi. PSV kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Branthwaite, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 25e minuut zette C. Gakpo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee PSV de leiding in de wedstrijd nam.

Na 42 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Danilo de 2-2 maakte voor Feyenoord. PSV leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 47 minuten op voorsprong na een goal van G. Til: 3-2. In de 73e minuut was het O. Kokcu die Feyenoord weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat PSV aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd A. Obispo die in de 83e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 4-3 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - Feyenoord 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Feyenoord Doelpunt O. Idrissi met assist van A. Jahanbakhsh Feyenoord 0-1
16' Doelpunt PSV Doelpunt J. Branthwaite met assist van C. Gakpo PSV 1-1
25' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van X. Simons PSV 2-1
42' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Danilo Feyenoord 2-2
47' Doelpunt PSV Doelpunt G. Til met assist van C. Gakpo PSV 3-2
56' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor A. Jahanbakhsh Feyenoord
56' Wissel Feyenoord Wissel Igor Paixao voor O. Idrissi Feyenoord
56' Wissel Feyenoord Wissel S. Gimenez voor Danilo Feyenoord
62' Gele kaart PSV Gele kaart voor G. Til PSV
71' Wissel Feyenoord Wissel S. Szymanski voor J. Dilrosun Feyenoord
73' Doelpunt Feyenoord Doelpunt O. Kokcu met assist van M. Lopez Feyenoord 3-3
74' Wissel PSV Wissel J. Bakayoko voor X. Simons PSV
74' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor G. Til PSV
78' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor O. Kokcu Feyenoord
83' Doelpunt PSV Doelpunt A. Obispo met assist van C. Gakpo PSV 4-3
85' Wissel Feyenoord Wissel E. Bullaude voor M. Lopez Feyenoord
85' Wissel PSV Wissel A. Ramalho voor A. Obispo PSV
92' Wissel PSV Wissel P. Mwene voor J. Veerman PSV
94' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Bakayoko PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Feyenoord
Opstellingen PSV - Feyenoord
De opstellingen van PSV en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

PSV en Feyenoord treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 8 mei 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 14 keer wist de ploeg van PSV te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor PSV. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PSV 13
Winst Feyenoord 14
Gelijkspel 7
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 3e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 2e plaats.