Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (1-4) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt RKC Waalwijk het zaterdag 22 oktober 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (1-4)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door S. Berghuis, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Clement, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette S. Berghuis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 62 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat B. Brobbey de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 81e minuut wist B. Brobbey namens Ajax de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE RKC Waalwijk - Ajax 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Gaari RKC Waalwijk
11' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Kramer Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel M. Kramer RKC Waalwijk
18' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Y. Oukili RKC Waalwijk
22' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van S. Bergwijn Ajax 0-1
40' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt P. Clement met assist van M. Kramer RKC Waalwijk 1-1
43' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Blind Ajax
46' Wissel Ajax Wissel O. Wijndal voor D. Blind Ajax
46' Wissel Ajax Wissel F. Grillitsch voor E. Alvarez Ajax
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor J. Lelieveld RKC Waalwijk
53' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis Ajax 1-2
55' Gele kaart Ajax Gele kaart voor F. Grillitsch Ajax
58' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Adewoye RKC Waalwijk
62' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van J. Timber Ajax 1-3
69' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Lobete voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
70' Wissel RKC Waalwijk Wissel P. Vroegh voor P. Clement RKC Waalwijk
77' Wissel RKC Waalwijk Wissel Z. Bakkali voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
77' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor Y. Oukili RKC Waalwijk
81' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van S. Berghuis Ajax 1-4
83' Wissel Ajax Wissel L. Lucca voor B. Brobbey Ajax
83' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor S. Bergwijn Ajax
86' Wissel Ajax Wissel F. Conceicao voor D. Klaassen Ajax
91' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Jozefzoon voor M. Kramer RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Ajax
Opstellingen RKC Waalwijk - Ajax
De opstellingen van RKC Waalwijk en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Ajax

RKC Waalwijk en Ajax treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 6 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 16 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 0
Winst Ajax 16
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 7e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.