Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht (2-2) || Eredivisie

Zaterdag 6 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Eredivisie neemt RKC Waalwijk het zaterdag 6 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht (2-2)

In de Eredivisie heeft de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. Van den Buijs, waarmee RKC Waalwijk met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Bel Hassani op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Dost.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor FC Utrecht nadat B. Dost in de 85e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - FC Utrecht
Goals
2
2
Balbezit
38%
62%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
11
11
Schoten op doel
4
2
Aanvallen
68
162
Gevaarlijke aanvallen
31
60
Passes
354
571
Overtredingen
8
10
Buitenspel
1
0
Corners
3
7
Wissels
3
7
LIVE RKC Waalwijk - FC Utrecht 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Van den Buijs met assist van M. Kramer RKC Waalwijk 1-0
45' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt I. Bel Hassani met assist van T. Lutonda RKC Waalwijk 2-0
46' Wissel FC Utrecht Wissel B. Dost voor A. Douvikas FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel C. Bozdogan voor T. Booth FC Utrecht
52' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Dost FC Utrecht 2-1
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Wouters voor T. Lutonda RKC Waalwijk
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel V. Anita voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
62' Wissel FC Utrecht Wissel M. Van der Maarel voor M. van der Hoorn FC Utrecht
67' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Lobete voor L. Daneels RKC Waalwijk
67' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor D. van der Kust FC Utrecht
77' Wissel FC Utrecht Wissel M. Sylla voor D. Redan FC Utrecht
79' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor Y. Oukili RKC Waalwijk
85' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Dost met assist van L. Brouwers FC Utrecht 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - FC Utrecht
Opstellingen RKC Waalwijk - FC Utrecht
De opstellingen van RKC Waalwijk en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Formatie 5-3-2
Coach Rick Kruijs
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht

RKC Waalwijk en FC Utrecht treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rob Dieperink en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 2 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 11 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RKC Waalwijk 4
Winst FC Utrecht 11
Gelijkspel 3
Totaal 18

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
RKC Waalwijk - FC Utrecht Opstelling RKC Waalwijk Opstelling FC Utrecht Live RKC Waalwijk - FC Utrecht Live RKC Waalwijk - FC Utrecht kijken RKC Waalwijk - FC Utrecht kijken Live RKC Waalwijk - FC Utrecht stream RKC Waalwijk - FC Utrecht Fox Sports Nabeschouwing RKC Waalwijk - FC Utrecht Uitslag RKC Waalwijk - FC Utrecht Statistieken RKC Waalwijk - FC Utrecht Eredivisie 2022/2023 RKC Waalwijk - FC Utrecht wedden RKC Waalwijk - FC Utrecht gokken RKC Waalwijk - FC Utrecht Unibet