Nabeschouwing SC Cambuur - PSV (3-0) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt SC Cambuur het zaterdag 1 oktober 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - PSV (3-0)

Het Eredivisie duel tussen SC Cambuur en PSV is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 3-0 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door S. van der Water, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. SC Cambuur vergrootte in de 84e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Paulissen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was S. V. Wermeskerken van SC Cambuur die de 3-0 wist te maken in de 90e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor SC Cambuur dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Cambuur - PSV 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

54' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt S. van der Water met assist van T. Boere SC Cambuur 1-0
60' Wissel PSV Wissel Savio voor I. Saibari PSV
60' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor X. Simons PSV
63' Gele kaart PSV Gele kaart voor P. Max PSV
69' Wissel PSV Wissel F. Oppegard voor P. Max PSV
69' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor J. Veerman PSV
71' Wissel SC Cambuur Wissel C. Mac-Intosch voor M. Tol SC Cambuur
71' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor S. van der Water SC Cambuur
80' Wissel PSV Wissel R. Ledezma voor I. Sangare PSV
80' Wissel SC Cambuur Wissel F. Mambimbi voor R. Balk SC Cambuur
84' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Paulissen met assist van F. Mambimbi SC Cambuur 2-0
89' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor M. Paulissen SC Cambuur
90' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt S. V. Wermeskerken SC Cambuur 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - PSV
Opstellingen SC Cambuur - PSV
De opstellingen van SC Cambuur en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Cambuur gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Henk de Jong
Voorbeschouwing SC Cambuur - PSV

SC Cambuur en PSV treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en PSV in de Eredivisie vond plaats op 23 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 7 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor SC Cambuur. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 0
Winst PSV 7
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 17e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 1e plaats.