Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Twente (2-1) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt SC Heerenveen het zondag 18 september 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Twente (2-1)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 2-1 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van V. Misidjan. SC Heerenveen kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. van Ewijk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 36e minuut zette P. Bochniewicz zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee SC Heerenveen de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

SC Heerenveen kreeg een penalty toegewezen in de 69e minuut, die werd genomen door A. Sarr. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor SC Heerenveen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - FC Twente 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Twente Doelpunt V. Misidjan FC Twente 0-1
14' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor G. Smal FC Twente
15' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Propper FC Twente
28' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Ewijk met assist van A. Sarr SC Heerenveen 1-1
36' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt P. Bochniewicz met assist van A. Tahiri SC Heerenveen 2-1
55' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor A. Tahiri SC Heerenveen
62' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Al Hajj voor A. Colassin SC Heerenveen
65' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor M. Kjolo FC Twente
69' Penalty gemist SC Heerenveen Penalty gemist A. Sarr SC Heerenveen
76' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor V. Misidjan FC Twente
76' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor R. Propper FC Twente
79' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor R. Kaib SC Heerenveen
84' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Ali voor R. Kaib SC Heerenveen
84' Wissel SC Heerenveen Wissel S. Van Ottele voor S. van Hooijdonk SC Heerenveen
89' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor V. Cerny FC Twente
89' Wissel FC Twente Wissel W. Brama voor M. Vlap FC Twente
95' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Van Ottele SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Twente
Opstellingen SC Heerenveen - FC Twente
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.