Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (0-1) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Sparta Rotterdam het zondag 21 augustus 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 0-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door S. Bergwijn, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Ajax.

LIVE Sparta Rotterdam - Ajax 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor J. de Guzman Sparta Rotterdam
32' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
37' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Bergwijn met assist van D. Blind Ajax 0-1
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Y. Namli voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
65' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor S. Berghuis Ajax
67' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Abels voor S. Sambo Sparta Rotterdam
73' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor B. Brobbey Ajax
78' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Engels voor J. Eyenga-Lokilo Sparta Rotterdam
88' Wissel Sparta Rotterdam Wissel C. Brym voor A. Auassar Sparta Rotterdam
88' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Eerdhuijzen voor J. de Guzman Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Ajax
Opstellingen Sparta Rotterdam - Ajax
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Maurice Steijn
Coach Alfred Schreuder
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax

Sparta Rotterdam en Ajax treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 16 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 2
Winst Ajax 16
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 14e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.