Nabeschouwing Sparta Rotterdam - AZ (2-3) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Sparta Rotterdam het zondag 14 augustus 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - AZ (2-3)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en AZ is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 2-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sparta Rotterdam kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van V. van Crooij. Een benutte penalty van V. Pavlidis in de 46e minuut zorgde er even later voor dat AZ weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 57e minuut zette D. de Wit zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat V. van Crooij de 2-2 maakte voor Sparta Rotterdam. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk AZ dat in de 65e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Kerkez de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jannick van der Laan en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van AZ.

LIVE Sparta Rotterdam - AZ 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt V. van Crooij met assist van Y. Namli Sparta Rotterdam 1-0
36' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor A. Verschueren Sparta Rotterdam
38' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Martins Indi AZ
38' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
38' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
46' Penalty AZ Penalty V. Pavlidis AZ 1-1
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Kitolano voor J. Eyenga-Lokilo Sparta Rotterdam
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Van Mullem voor A. Verschueren Sparta Rotterdam
57' Doelpunt AZ Doelpunt D. de Wit met assist van V. Pavlidis AZ 1-2
59' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt V. van Crooij met assist van J. de Guzman Sparta Rotterdam 2-2
65' Doelpunt AZ Doelpunt M. Kerkez AZ 2-3
67' Wissel AZ Wissel M. Lahdo voor P. Chatzidiakos AZ
67' Wissel AZ Wissel M. De Wit voor M. Kerkez AZ
67' Wissel AZ Wissel A. F. Witry voor M. van Brederode AZ
75' Wissel AZ Wissel Y. Barasi voor V. Pavlidis AZ
75' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. Mijnans voor D. Abels Sparta Rotterdam
75' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. Sambo voor J. de Guzman Sparta Rotterdam
82' Wissel AZ Wissel P. Koopmeiners voor J. Clasie AZ
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel C. Brym voor Y. Namli Sparta Rotterdam
91' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor M. Steijn Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - AZ
Opstellingen Sparta Rotterdam - AZ
De opstellingen van Sparta Rotterdam en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Maurice Steijn
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - AZ

Sparta Rotterdam en AZ treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en AZ in de Eredivisie vond plaats op 30 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 14 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 1
Winst AZ 14
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 11e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 7e plaats.