Nabeschouwing Sparta Rotterdam - NEC (2-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Sparta Rotterdam het zondag 16 oktober 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - NEC (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en NEC is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door D. Abels, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. de Guzman op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Sparta Rotterdam.

LIVE Sparta Rotterdam - NEC 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt D. Abels met assist van S. Mijnans Sparta Rotterdam 1-0
25' Gele kaart NEC Gele kaart voor S. El Karouani NEC
29' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt J. de Guzman met assist van K. Saito Sparta Rotterdam 2-0
57' Wissel NEC Wissel P. Marques voor M. Mattsson NEC
62' Gele kaart NEC Gele kaart voor O. Tannane NEC
68' Wissel Sparta Rotterdam Wissel V. van Crooij voor K. Saito Sparta Rotterdam
71' Wissel NEC Wissel M. Duelund voor D. Proper NEC
71' Wissel NEC Wissel I. Cissoko voor S. El Karouani NEC
79' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
79' Gele kaart NEC Gele kaart voor C. Verdonk NEC
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Van Mullem voor J. de Guzman Sparta Rotterdam
85' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor T. Lauritsen Sparta Rotterdam
90' Wissel Sparta Rotterdam Wissel O. Rekik voor S. Mijnans Sparta Rotterdam
91' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Engels voor T. Lauritsen Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - NEC
Opstellingen Sparta Rotterdam - NEC
De opstellingen van Sparta Rotterdam en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Maurice Steijn
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - NEC

Sparta Rotterdam en NEC treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en NEC in de Eredivisie vond plaats op 19 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 6 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 5
Winst NEC 6
Gelijkspel 5
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 7e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 11e plaats.