Nabeschouwing Ajax - Fortuna Sittard (2-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 10 maart 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Ajax het zondag 10 maart 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Fortuna Sittard (2-2)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Kenneth Taylor, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Deroy Duarte, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette Kaj Sierhuis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Fortuna Sittard de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Ajax nadat Brian Brobbey in de 88e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Ajax - Fortuna Sittard 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Ajax Doelpunt Kenneth Taylor met assist van Jordan Henderson Ajax 1-0
49' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Deroy Duarte met assist van Justin Lonwijk Fortuna Sittard 1-1
62' Wissel Ajax Wissel Branco van den Boomen voor Sivert Mannsverk Ajax
62' Wissel Ajax Wissel Brian Brobbey voor Kristian Hlynsson Ajax
62' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Borna Sosa Ajax
66' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Kaj Sierhuis Fortuna Sittard 1-2
67' Wissel Fortuna Sittard Wissel Loreintz Rosier voor Ragnar Oratmangoen Fortuna Sittard
76' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio Da Cruz voor Oguzhan Özyakup Fortuna Sittard
76' Wissel Fortuna Sittard Wissel Siemen Voet voor Justin Lonwijk Fortuna Sittard
80' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Tristan Gooijer Ajax
86' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
86' Wissel Fortuna Sittard Wissel Iman Griffith voor Kaj Sierhuis Fortuna Sittard
88' Doelpunt Ajax Doelpunt Brian Brobbey Ajax 2-2
96' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Ahmetcan Kaplan  Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Fortuna Sittard
Opstellingen Ajax - Fortuna Sittard
De opstellingen van Ajax en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach John van 't Schip
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing Ajax - Fortuna Sittard

Ajax en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 3 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 9
Winst Fortuna Sittard 0
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 5e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 11e plaats.