Nabeschouwing Almere City - Vitesse (5-0) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Almere City het zondag 17 december 2023 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - Vitesse (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Almere City en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 5-0 overwinning voor Almere City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Yoann Cathline, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. Almere City vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Yann Kitala op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 82e minuut volgde een derde treffer van Almere City, waarmee Joey Jacobs zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Almere City geen gas terug, waardoor in de 87e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Álvaro Peña. In de 94e minuut werd de stand op 5-0 gezet na een benutte penalty van Almere City speler Thomas Robinet.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Almere City.

LIVE Almere City - Vitesse 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Almere City Doelpunt Yoann Cathline met assist van Jochem Ritmeester van de Kamp Almere City 1-0
43' Doelpunt Almere City Doelpunt Yann Kitala met assist van Thomas Robinet Almere City 2-0
46' Wissel Almere City Wissel Théo Barbet voor Loïc Mbe Soh Almere City
63' Wissel Vitesse Wissel Amine Boutrah voor Toni Domgjoni Vitesse
63' Wissel Vitesse Wissel Joel Voelkerling Persson voor Gyan de Regt Vitesse
63' Wissel Vitesse Wissel Mathijs Tielemans voor Kacper Kozlowski Vitesse
67' Wissel Almere City Wissel Rajiv van La Parra voor Yann Kitala Almere City
75' Wissel Almere City Wissel Álvaro Peña voor Yoann Cathline Almere City
82' Doelpunt Almere City Doelpunt Joey Jacobs met assist van Peer Koopmeiners Almere City 3-0
85' Wissel Almere City Wissel Milan Corryn voor Kornelius Hansen  Almere City
85' Wissel Almere City Wissel Manel Royo voor Stije Resink Almere City
87' Doelpunt Almere City Doelpunt Álvaro Peña met assist van Milan Corryn Almere City 4-0
94' Penalty Almere City Penalty Thomas Robinet Almere City 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - Vitesse
Opstellingen Almere City - Vitesse
De opstellingen van Almere City en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Almere City gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.