Nabeschouwing Excelsior - Feyenoord Eredivisie 2023/2024 (2-4) || 25-11-2023

Nabeschouwing Excelsior - Feyenoord (2-4) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 25 november 2023 - 16:30 uurIn de Eredivisie 2023/2024 neemt Excelsior het zaterdag 25 november 2023 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Feyenoord (2-4)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 2-4 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Santiago Gimenez, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. Excelsior kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Troy Parrott, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette Santiago Gimenez zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de voorsprong voor Feyenoord vergroot nadat Quinten Timber de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Excelsior dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Lazaros Lamprou de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. In de 83e minuut scoorde Ayase Ueda namens Feyenoord. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Feyenoord.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - Feyenoord
Goals
2
4
Balbezit
38%
62%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
13
20
Schoten op doel
3
9
Aanvallen
82
125
Gevaarlijke aanvallen
30
60
Passes
347
567
Overtredingen
9
7
Buitenspel
1
3
Corners
2
5
Wissels
3
4
LIVE Excelsior - Feyenoord 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Santiago Gimenez met assist van Igor Paixão Feyenoord 0-1
16' Doelpunt Excelsior Doelpunt Troy Parrott met assist van Lazaros Lamprou Excelsior 1-1
52' Wissel Feyenoord Wissel Thomas Beelen voor Bart Nieuwkoop Feyenoord
56' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Kian Fitz-Jim Excelsior
58' Wissel Excelsior Wissel Redouan El Yaakoubi voor Kian Fitz-Jim Excelsior
59' Wissel Feyenoord Wissel Yankuba Minteh  voor Luka Ivanusec Feyenoord
61' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Santiago Gimenez met assist van Yankuba Minteh  Feyenoord 1-2
66' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Quinten Timber met assist van Calvin Stengs Feyenoord 1-3
72' Doelpunt Excelsior Doelpunt Lazaros Lamprou met assist van Troy Parrott Excelsior 2-3
78' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Igor Paixão Feyenoord
82' Wissel Feyenoord Wissel Santiago Gimenez voor Quinten Timber Feyenoord 2-4
83' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Ayase Ueda met assist van Santiago Gimenez Feyenoord
83' Wissel Excelsior Wissel Richie Omorowa voor Arthur Zagré Excelsior
83' Wissel Feyenoord Wissel Ramiz Zerrouki voor Igor Paixão Feyenoord
84' Wissel Excelsior Wissel Richie Omorowa voor Sven Nieuwpoort Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Feyenoord
Opstellingen Excelsior - Feyenoord
De opstellingen van Excelsior en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord

Excelsior en Feyenoord treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 7 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 16 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Excelsior. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 4
Winst Feyenoord 16
Gelijkspel 0
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 7e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Excelsior - Feyenoord Opstelling Excelsior Opstelling Feyenoord Live Excelsior - Feyenoord Live Excelsior - Feyenoord kijken Excelsior - Feyenoord kijken Live Excelsior - Feyenoord stream Excelsior - Feyenoord Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - Feyenoord Uitslag Excelsior - Feyenoord Statistieken Excelsior - Feyenoord Eredivisie 2023/2024 Excelsior - Feyenoord wedden Excelsior - Feyenoord gokken Excelsior - Feyenoord Unibet