Nabeschouwing Excelsior - PEC Zwolle (2-4) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Excelsior het zondag 22 oktober 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - PEC Zwolle (2-4)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 2-4 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door Julian Baas, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Younes Namli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette Tolis Vellios zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee PEC Zwolle de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de voorsprong voor PEC Zwolle vergroot nadat Lennart Thy de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 81e minuut nadat Tolis Vellios namens PEC Zwolle de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 84e minuut en kwam op naam te staan van Excelsior speler Troy Parrott, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jannick van der Laan en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE Excelsior - PEC Zwolle 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Wissel PEC Zwolle Wissel Tolis Vellios voor Ferdy Druijf PEC Zwolle
39' Doelpunt Excelsior Doelpunt Julian Baas met assist van Siebe Horemans Excelsior 1-0
47' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Younes Namli met assist van Davy van den Berg PEC Zwolle 1-1
62' Wissel Excelsior Wissel Lazaros Lamprou voor Derensili Sanches Fernandes Excelsior
66' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Tolis Vellios met assist van Zico Buurmeester PEC Zwolle 1-2
72' Wissel Excelsior Wissel Kian Fitz-Jim voor Sven Nieuwpoort Excelsior
72' Wissel Excelsior Wissel Troy Parrott voor Nikolas Agrafiotis Excelsior
73' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Lennart Thy met assist van Odysseus Velanas PEC Zwolle 1-3
81' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Tolis Vellios met assist van Lennart Thy PEC Zwolle 1-4
82' Wissel Excelsior Wissel Richie Omorowa voor Cisse Sandra Excelsior
82' Wissel Excelsior Wissel Oscar Uddenäs voor Couhaib Driouech Excelsior
84' Doelpunt Excelsior Doelpunt Troy Parrott met assist van Julian Baas Excelsior 2-4
86' Wissel PEC Zwolle Wissel Ryan Thomas voor Odysseus Velanas PEC Zwolle
86' Wissel PEC Zwolle Wissel Nico Serrano voor Anselmo García MacNulty PEC Zwolle
92' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Nico Serrano PEC Zwolle
93' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Bram van Polen PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - PEC Zwolle
Opstellingen Excelsior - PEC Zwolle
De opstellingen van Excelsior en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.