Nabeschouwing FC Twente - Almere City (3-1) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 24 april 2024 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het woensdag 24 april 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Almere City (3-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Almere City is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 3-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Mathias Kjølø, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Sem Steijn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut wist Almere City de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Kornelius Hansen.

Na 84 minuten werd de voorsprong voor FC Twente vergroot nadat D. Rots de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor FC Twente.

LIVE FC Twente - Almere City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Twente Doelpunt Mathias Kjølø met assist van Michal Sadílek FC Twente 1-0
19' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Y. Regeer FC Twente
29' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Hamdi Akujobi Almere City
52' Doelpunt FC Twente Doelpunt Sem Steijn FC Twente 2-0
53' Sem Steijn FC Twente
63' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Michel Vlap FC Twente
66' Wissel Almere City Wissel Kornelius Hansen voor Milan Corryn Almere City
66' Wissel Almere City Wissel Andreas Hagen voor Joey Jacobs Almere City
73' Doelpunt Almere City Doelpunt Kornelius Hansen met assist van Peer Koopmeiners Almere City 2-1
77' Wissel Almere City Wissel Faiz Mattoir voor J. Ritmeester van de Kamp Almere City
77' Wissel Almere City Wissel Álvaro Peña voor S. Resink Almere City
82' Wissel FC Twente Wissel Alfons Sampsted voor Sem Steijn FC Twente
83' Wissel FC Twente Wissel Y. Taha voor Y. Regeer FC Twente
84' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Rots met assist van Y. Taha FC Twente 3-1
87' Wissel Almere City Wissel Théo Barbet voor Peer Koopmeiners Almere City
87' Wissel FC Twente Wissel Gijs Besselink voor Mathias Kjølø FC Twente
87' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting voor D. Rots FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Almere City
Opstellingen FC Twente - Almere City
De opstellingen van FC Twente en Almere City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Almere City zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Twente - Almere City

FC Twente en Almere City treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Almere City in de Eredivisie vond plaats op 13 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Almere City slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 1
Winst Almere City 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 3e positie staat, terwijl we Almere City terugvinden op de 12e plaats.