Nabeschouwing FC Volendam - PEC Zwolle (0-5) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Volendam het zaterdag 2 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - PEC Zwolle (0-5)

Het Eredivisie duel tussen FC Volendam en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 0-5 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Odysseus Velanas, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle vergrootte in de 62e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ferdy Druijf op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van PEC Zwolle, waarmee Ferdy Druijf zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam PEC Zwolle geen gas terug, waardoor in de 82e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Lennart Thy. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor PEC Zwolle. Deze werd gescoord door Ferdy Druijf in de 87e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler bij een 0-5 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE FC Volendam - PEC Zwolle 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel FC Volendam Wissel Brian Plat voor Benaissa Benamar FC Volendam
57' Wissel FC Volendam Wissel Robin Maulun voor Damon Mirani FC Volendam
57' Wissel FC Volendam Wissel Garang Kuol voor Zach Booth FC Volendam
58' Wissel PEC Zwolle Wissel Ferdy Druijf voor Zico Buurmeester PEC Zwolle
59' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Odysseus Velanas met assist van Younes Namli PEC Zwolle 0-1
62' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Ferdy Druijf met assist van Odysseus Velanas PEC Zwolle 0-2
67' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Ferdy Druijf met assist van Anselmo García MacNulty PEC Zwolle 0-3
71' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Calvin Twigt FC Volendam
75' Wissel FC Volendam Wissel Xavier Mbuyamba voor Oskar Buur  FC Volendam
77' Wissel PEC Zwolle Wissel Eliano Reijnders voor Odysseus Velanas PEC Zwolle
82' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Lennart Thy met assist van Eliano Reijnders PEC Zwolle 0-4
82' Wissel FC Volendam Wissel Lequincio Zeefuik voor Milan de Haan FC Volendam
85' Wissel PEC Zwolle Wissel Nico Serrano voor Anselmo García MacNulty PEC Zwolle
85' Wissel PEC Zwolle Wissel Anouar El Azzouzi  voor Ryan Thomas PEC Zwolle
87' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Ferdy Druijf met assist van Nico Serrano PEC Zwolle 0-5
88' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor Lequincio Zeefuik FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - PEC Zwolle
Opstellingen FC Volendam - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Volendam en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.