Nabeschouwing Feyenoord - AZ (1-0) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Feyenoord het zondag 12 november 2023 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - AZ (1-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en AZ is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Quinten Timber, waarmee Feyenoord met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Feyenoord dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Feyenoord.

LIVE Feyenoord - AZ 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Quinten Timber met assist van Alireza Jahanbakhsh Feyenoord 1-0
44' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Quinten Timber Feyenoord
55' Wissel AZ Wissel Myron van Brederode  voor Ibrahim Sadiq AZ
55' Wissel AZ Wissel Kenzo Goudmijn voor Sven Mijnans AZ
55' Wissel AZ Wissel Ernest Poku voor Ruben van Bommel AZ
66' Wissel Feyenoord Wissel Ayase Ueda voor Santiago Gimenez Feyenoord
67' Wissel Feyenoord Wissel Ramiz Zerrouki voor Igor Paixão Feyenoord
76' Wissel AZ Wissel Denso Kasius voor David Møller Wolfe AZ
80' Wissel Feyenoord Wissel Luka Ivanusec voor Alireza Jahanbakhsh Feyenoord
80' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Dani de Wit AZ
86' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Ramiz Zerrouki Feyenoord
87' Gele kaart AZ Gele kaart voor Bruno Martins Indi  AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - AZ
Opstellingen Feyenoord - AZ
De opstellingen van Feyenoord en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Feyenoord - AZ

Feyenoord en AZ treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en AZ in de Eredivisie vond plaats op 18 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl AZ slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 16
Winst AZ 11
Gelijkspel 9
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.