Nabeschouwing Go Ahead Eagles - Ajax (2-3) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 14 januari 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Go Ahead Eagles het zondag 14 januari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in De Adelaarshorst in Deventer.

Via de Go Ahead Eagles - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Go Ahead Eagles - Ajax (2-3)

Het Eredivisie duel tussen Go Ahead Eagles en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Brian Brobbey, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Go Ahead Eagles kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Victor Edvardsen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette Benjamin Tahirovic zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Joris Kramer de 2-2 maakte voor Go Ahead Eagles. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Ajax dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Devyne Rensch de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Go Ahead Eagles - Ajax 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Ajax Doelpunt Brian Brobbey met assist van Steven Bergwijn Ajax 0-1
44' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Victor Edvardsen met assist van Bas Kuipers Go Ahead Eagles 1-1
49' Doelpunt Ajax Doelpunt Benjamin Tahirovic met assist van Steven Berghuis  Ajax 1-2
46' Wissel Ajax Wissel Jakov Medic voor Josip Sutalo Ajax
53' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Kristian Hlynsson Ajax
55' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Jakov Medic Ajax
58' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Joris Kramer met assist van Willum Thór Willumsson Go Ahead Eagles 2-2
59' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Breum voor Evert Linthorst Go Ahead Eagles
61' Wissel Ajax Wissel Carlos Forbs voor Kristian Hlynsson Ajax
72' Doelpunt Ajax Doelpunt Devyne Rensch met assist van Steven Berghuis  Ajax 2-3
77' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Brian Brobbey Ajax
80' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Thibo Baeten voor Jamal Amofa Go Ahead Eagles
80' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Sylla Sow voor Bobby Adekanye Go Ahead Eagles
85' Wissel Ajax Wissel Tristan Gooijer voor Kenneth Taylor Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Go Ahead Eagles - Ajax
Opstellingen Go Ahead Eagles - Ajax
De opstellingen van Go Ahead Eagles en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Go Ahead Eagles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.