Nabeschouwing Heracles - AZ (5-0) || Eredivisie 2023/2024

Woensdag 3 april 2024 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Heracles het woensdag 3 april 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - AZ (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en AZ is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 5-0 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Brian De Keersmaecker, waarmee Heracles Almelo met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 38e minuut voor dat Heracles Almelo via Jizz Hornkamp op 2-0 kwam te staan. In de 40e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Jizz Hornkamp van Heracles Almelo die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 3-0.

Ook na de derde treffer nam Heracles Almelo geen gas terug, waardoor in de 90e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Mohamed Sankoh. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Heracles Almelo. Deze werd gescoord door Mohamed Sankoh in de 94e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Heracles.

LIVE Heracles - AZ 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Brian De Keersmaecker Heracles Almelo
19' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Brian De Keersmaecker met assist van F. Oppegård Heracles Almelo 1-0
34' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor J. Hoogma Heracles Almelo
38' Penalty Heracles Almelo Penalty Jizz Hornkamp Heracles Almelo 2-0
40' Penalty Heracles Almelo Penalty Jizz Hornkamp Heracles Almelo 3-0
45' Gele kaart AZ Gele kaart voor Kristijan Belic AZ
46' Wissel AZ Wissel R. van Bommel voor W. Goes AZ
46' Wissel AZ Wissel J. Addai voor Kristijan Belic AZ
64' Wissel AZ Wissel Alexandre Penetra voor Riechedly Bazoer AZ
64' Wissel AZ Wissel Mees de Wit voor David Møller Wolfe AZ
65' Wissel Heracles Almelo Wissel Mario Engels voor Sem Scheperman Heracles Almelo
82' Wissel AZ Wissel E. Poku voor M. van Brederode AZ
83' Wissel Heracles Almelo Wissel Ruben Roosken voor Bryan Limbombe Heracles Almelo
83' Wissel Heracles Almelo Wissel Jordy Bruijn voor Ajdin Hrustić Heracles Almelo
83' Wissel Heracles Almelo Wissel K. Leerdam voor Brian De Keersmaecker Heracles Almelo
88' Wissel Heracles Almelo Wissel Mohamed Sankoh voor Jizz Hornkamp Heracles Almelo
90' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Mohamed Sankoh met assist van Jordy Bruijn Heracles Almelo 4-0
94' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Mohamed Sankoh met assist van K. Leerdam Heracles Almelo 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - AZ
Opstellingen Heracles - AZ
De opstellingen van Heracles en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.