Nabeschouwing NEC - Almere City (1-1) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt NEC het zaterdag 21 oktober 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Almere City (1-1)

De Eredivisie 2023/2024 wedstrijd tussen NEC en Almere City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door Yann Kitala, waarmee Almere City met 0-1 de leiding nam. NEC kwam na 69 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Magnus Mattsson, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 73e minuut kreeg Bart van Rooij van NEC voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en NEC de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE NEC - Almere City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Peer Koopmeiners Almere City
26' Gele kaart NEC Gele kaart voor Bart van Rooij NEC
35' Doelpunt Almere City Doelpunt Yann Kitala met assist van Peer Koopmeiners Almere City 0-1
57' Wissel NEC Wissel Elayis Tavsan  voor Rober González NEC
67' Wissel NEC Wissel Koki Ogawa voor Lasse Schöne NEC
69' Doelpunt NEC Doelpunt Magnus Mattsson met assist van Bas Dost NEC 1-1
73' Tweede gele kaart NEC Tweede gele kaart voor Bart van Rooij NEC
76' Wissel NEC Wissel DLeanu Arts voor Sontje Hansen NEC
76' Wissel NEC Wissel Youri Baas voor Calvin Verdonk NEC
76' Wissel Almere City Wissel Christopher Mamengi voor Théo Barbet Almere City
81' Wissel Almere City Wissel Yoann Cathline voor Manel Royo Almere City
82' Wissel Almere City Wissel Kornelius Hansen  voor Yann Kitala Almere City
88' Wissel Almere City Wissel Lance Duijvestijn voor Rajiv van La Parra Almere City
88' Wissel Almere City Wissel Joey Jacobs voor Jochem Ritmeester van de Kamp Almere City
93' Gele kaart Almere City Gele kaart voor Kornelius Hansen  Almere City
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Almere City
Opstellingen NEC - Almere City
De opstellingen van NEC en Almere City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Almere City zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.