Nabeschouwing NEC - PSV (3-1) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 30 maart 2024 - 16:30 uur

NEC - PSV

In de Eredivisie 2023/2024 neemt NEC het zaterdag 30 maart 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Weeren in Amsterdam.

Via de NEC - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - PSV (3-1)

Het Eredivisie duel tussen NEC en PSV is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 3-1 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Johan Bakayoko, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Lasse Schöne   in de 43e minuut zorgde er even later voor dat NEC weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 49e minuut zette K. Sano zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de voorsprong voor NEC vergroot nadat Sylla Sow de 3-1 wist te scoren. PSV kreeg een penalty toegewezen in de 81e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond Luuk de Jong die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor NEC.

LIVE NEC - PSV 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart PSV Gele kaart voor André Ramalho PSV
20' Doelpunt PSV Doelpunt Johan Bakayoko PSV 0-1
41' Sylla Sow NEC
42' Gele kaart PSV Gele kaart voor Joey Veerman PSV
43' Penalty NEC Penalty Lasse Schöne   NEC 1-1
46' Wissel PSV Wissel M. Tillman voor Hirving Lozano PSV
49' Doelpunt NEC Doelpunt K. Sano NEC 2-1
53' Wissel NEC Wissel B. Pereira voor Bart van Rooij NEC
59' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior  voor André Ramalho PSV
59' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Guus Til PSV
62' Wissel NEC Wissel Lars Olden Larsen voor Lasse Schöne   NEC
63' Doelpunt NEC Doelpunt Sylla Sow met assist van B. Pereira NEC 3-1
79' Sergiño Dest PSV
81' Penalty gemist PSV Penalty gemist Luuk de Jong Luuk de Jong PSV
93' Wissel NEC Wissel M. Ross voor Rober González NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - PSV
Opstellingen NEC - PSV
De opstellingen van NEC en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rogier Meijer
Voorbeschouwing NEC - PSV

NEC en PSV treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en PSV in de Eredivisie vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 21 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor NEC. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst NEC 2
Winst PSV 21
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 6e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 1e plaats.