Nabeschouwing PSV - Heracles (2-0) || Eredivisie 2023/2024

Vrijdag 16 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt PSV het vrijdag 16 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Heracles (2-0)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 2-0 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Bryan Limbombe in de 13e minuut, waardoor Heracles Almelo met een man minder kwam te staan. In de 17e minuut was het PSV dat via Jordy Bruijn dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Ingmar Oostrom. Jetro Willems dacht na 46 minuten te scoren voor PSV, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Ingmar Oostrom niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindstand.

LIVE PSV - Heracles 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Rode kaart Heracles Almelo Rode kaart voor Bryan Limbombe Heracles Almelo
14' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Erwin van de Looi Heracles Almelo
17' Doelpunt PSV Doelpunt Jordy Bruijn PSV
18' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Luuk de Jong Joey Veerman Heracles Almelo 1-0
31' Wissel Heracles Almelo Wissel Ajdin Hrustić voor Heracles Almelo
46' Wissel Heracles Almelo Wissel Marko Vejinović voor Ajdin Hrustić Heracles Almelo
46' Doelpunt PSV Doelpunt Jetro Willems met assist van Jordy Bruijn PSV
56' Wissel Heracles Almelo Wissel Olivier Boscagli voor Malik Tillman Heracles Almelo 2-0
60' Wissel PSV Wissel Thomas Bruns voor Emil Hansson PSV
60' Wissel Heracles Almelo Wissel Isaac Babadi voor Malik Tillman Heracles Almelo
60' Wissel PSV Wissel Mario Engels voor Jizz Hornkamp  PSV
60' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior  voor Sergiño Dest PSV
76' Wissel PSV Wissel Patrick van Aanholt  voor Joey Veerman PSV
76' Wissel PSV Wissel Armando Obispo  voor Luuk de Jong PSV
76' Wissel Heracles Almelo Wissel Marko Vejinović voor Heracles Almelo
85' Wissel Heracles Almelo Wissel Shurandy Sambo voor Hirving Lozano Heracles Almelo
85' Wissel Heracles Almelo Wissel Sem Scheperman voor Brian De Keersmaecker Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Heracles
Opstellingen PSV - Heracles
De opstellingen van PSV en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Erwin van de Looi
Voorbeschouwing PSV - Heracles

PSV en Heracles treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 4 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 28 keer te winnen, terwijl Heracles slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 28
Winst Heracles 1
Gelijkspel 6
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 1e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 14e plaats.