Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles (0-2) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 21 januari 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Sparta Rotterdam het zondag 21 januari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles (0-2)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-2 overwinning voor Go Ahead Eagles. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Willum Thór Willumsson, waarmee Go Ahead Eagles met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 51e minuut voor dat Go Ahead Eagles via Victor Edvardsen op 0-2 kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Go Ahead Eagles.

LIVE Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt Willum Thór Willumsson met assist van Bobby Adekanye Go Ahead Eagles 0-1
27' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor Bas Kuipers Go Ahead Eagles
46' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor Bobby Adekanye Go Ahead Eagles
51' Penalty Go Ahead Eagles Penalty Victor Edvardsen Go Ahead Eagles 0-2
55' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor Jamal Amofa Go Ahead Eagles
66' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Xander Blomme voor J. Breum Go Ahead Eagles
66' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Oliver Valaker Edvardsen voor Evert Linthorst Go Ahead Eagles
67' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Metinho voor Shunsuke Mito Sparta Rotterdam
67' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Pelle Clement voor Jonathan de Guzmán Sparta Rotterdam
70' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Rayvien Rosario voor Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam
79' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Thibo Baeten voor Bobby Adekanye Go Ahead Eagles
80' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Finn Stokkers  voor Victor Edvardsen Go Ahead Eagles
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Mike Eerdhuijzen voor Rick Meissen Sparta Rotterdam
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Django Warmerdam voor Djevencio van der Kust Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles
Opstellingen Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jeroen Rijsdijk
Coach Dennis van der Ree
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles

Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 22 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Sparta Rotterdam favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 5
Winst Go Ahead Eagles 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 7e positie staat, terwijl we Go Ahead Eagles terugvinden op de 8e plaats.