Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Heracles (1-2) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 16:30 uurIn de Eredivisie 2023/2024 neemt Sparta Rotterdam het zaterdag 6 april 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Heracles (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 1-2 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door C. Brym, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. Heracles Almelo kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Hoogma, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette Jizz Hornkamp zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Heracles Almelo de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Laurens Gerrets, waardoor Heracles dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - Heracles
Goals
1
2
Balbezit
57%
43%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
21
9
Schoten op doel
4
4
Aanvallen
92
75
Gevaarlijke aanvallen
65
37
Passes
420
356
Overtredingen
13
12
Buitenspel
1
0
Corners
9
3
Wissels
5
5
LIVE Sparta Rotterdam - Heracles 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
19' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Sem Scheperman Heracles Almelo
42' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt C. Brym met assist van Pelle Clement Sparta Rotterdam 1-0
46' Wissel Heracles Almelo Wissel Thomas Bruns voor Sem Scheperman Heracles Almelo
48' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt J. Hoogma met assist van Marko Vejinović Heracles Almelo 1-1
55' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Thomas Bruns Heracles Almelo
61' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor Metinho Sparta Rotterdam
66' Wissel Sparta Rotterdam Wissel C. Neghli voor S. Mito Sparta Rotterdam
68' Wissel Heracles Almelo Wissel Mario Engels voor K. Leerdam Heracles Almelo
68' Wissel Heracles Almelo Wissel Ruben Roosken voor Bryan Limbombe Heracles Almelo
73' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Jizz Hornkamp met assist van Mario Engels Heracles Almelo 1-2
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Meissen voor Bart Vriends  Sparta Rotterdam
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Jonathan de Guzmán voor Metinho Sparta Rotterdam
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Rosario voor Saïd Bakari Sparta Rotterdam
87' Wissel Heracles Almelo Wissel Mohamed Sankoh voor Jizz Hornkamp Heracles Almelo
90' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Tijs Velthuis voor Mike Eerdhuijzen Sparta Rotterdam
91' Wissel Heracles Almelo Wissel Jetro Willems voor N. Bakboord Heracles Almelo
98' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor J. Hoogma Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Heracles
Opstellingen Sparta Rotterdam - Heracles
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Jeroen Rijsdijk
Formatie 4-2-3-1
Coach Erwin van de Looi
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Heracles

Sparta Rotterdam en Heracles treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurens Gerrets en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 2 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Sparta Rotterdam favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Heracles slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sparta Rotterdam 6
Winst Heracles 5
Gelijkspel 10
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 9e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Sparta Rotterdam - Heracles Opstelling Sparta Rotterdam Opstelling Heracles Live Sparta Rotterdam - Heracles Live Sparta Rotterdam - Heracles kijken Sparta Rotterdam - Heracles kijken Live Sparta Rotterdam - Heracles stream Sparta Rotterdam - Heracles Fox Sports Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Heracles Uitslag Sparta Rotterdam - Heracles Statistieken Sparta Rotterdam - Heracles Eredivisie 2023/2024 Sparta Rotterdam - Heracles wedden Sparta Rotterdam - Heracles gokken Sparta Rotterdam - Heracles Unibet