Nabeschouwing Basel - Baki (5-1) || Europa League 2009/2010

Donderdag 27 augustus 2009 - 19:30 uur

In de Europa League 2009/2010 neemt Basel het donderdag 27 augustus 2009 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Baki. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Baki live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Baki (5-1)

Het Europa League duel tussen Basel en Baki is geëindigd in een 5-1 overwinning voor Basel. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 32e minuut dacht Basel op voorsprong te komen via een doelpunt van F. Almerares. Helaas voor Basel werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 33e minuut was het Baki dat via Felipe Almeida dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. Gelabert dacht na 36 minuten te scoren voor Basel, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 63e minuut scoorde Basel via A. Frei, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 75 minuten spelen wist Basel via X. Shaqiri de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 84e minuut scoorde O. Mustafi namens Basel. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Basel - Baki
5
1
LIVE Basel - Baki 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Baki teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Basel Gele kaart voor M. Gelabert Basel
32' Doelpunt Basel Doelpunt F. Almerares Basel
33' Doelpunt Baki Doelpunt Felipe Almeida Baki
36' Doelpunt Basel Doelpunt M. Gelabert Basel
46' Wissel Basel Wissel B. Huggel voor D. Abraham Basel
46' Wissel Baki Wissel F. Ramim voor S. Bates Baki
46' Wissel Baki Wissel G. Adamia voor B. Soltanov Baki
61' Gele kaart Basel Gele kaart voor Antônio da Silva Basel
63' Doelpunt Basel Doelpunt A. Frei Basel
64' Wissel Basel Wissel D. Ritter voor Ç. Atan Basel
69' Gele kaart Basel Gele kaart voor B. Huggel Basel
71' Wissel Basel Wissel O. Mustafi voor A. Frei Basel
73' Wissel Baki Wissel A. Mujiri voor F. Pérez Baki
75' Doelpunt Basel Doelpunt X. Shaqiri Basel
84' Doelpunt Basel Doelpunt O. Mustafi Basel
85' Gele kaart Baki Gele kaart voor Jabá Baki
86' Gele kaart Basel Gele kaart voor O. Mustafi Basel
87' Gele kaart Baki Gele kaart voor F. Ramim Baki
91' Gele kaart Basel Gele kaart voor X. Shaqiri Basel
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - Baki
Opstellingen Basel - Baki

Voorbeschouwing Basel - Baki

Basel en Baki spelen tegen elkaar in seizoen 2009/2010 van de Europa League.

De vorige ontmoeting tussen Basel en Baki in de Europa League vond plaats op 20 augustus 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Basel. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Basel favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Baki slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.