Nabeschouwing Dinamo Zagreb - Ajax (0-2) || Europa League 2009/2010

Donderdag 5 november 2009 - 19:00 uur

In de Europa League 2009/2010 neemt Dinamo Zagreb het donderdag 5 november 2009 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Maksimir in Zagreb.

Via de Dinamo Zagreb - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dinamo Zagreb - Ajax (0-2)

Het Europa League duel tussen Dinamo Zagreb en Ajax is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 14e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Pantelic. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 36e minuut moest L. Cufré van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Dinamo Zagreb verder met een speler minder. D. de Zeeuw dacht na 45 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 73e minuut moest Dinamo Zagreb verder met een man minder, nadat A. Calello een tweede gele kaart kreeg.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Dinamo Zagreb - Ajax
LIVE Dinamo Zagreb - Ajax 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dinamo Zagreb - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Pantelic Ajax
31' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor A. Calello Dinamo Zagreb
36' Rode kaart Dinamo Zagreb Rode kaart voor L. Cufré Dinamo Zagreb
43' Wissel Dinamo Zagreb Wissel T. Barbaric voor P. Morales Dinamo Zagreb
45' Doelpunt Ajax Doelpunt D. de Zeeuw Ajax
46' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Chago voor I. Vrdoljak Dinamo Zagreb
65' Wissel Ajax Wissel M. Donald voor E. Enoh Ajax
73' Tweede gele kaart Dinamo Zagreb Tweede gele kaart voor A. Calello Dinamo Zagreb
74' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor D. Lovren Dinamo Zagreb
77' Wissel Ajax Wissel M. Sulejmani voor U. Emanuelson Ajax
78' Wissel Dinamo Zagreb Wissel L. Ibáñez voor I. Sivonjic Dinamo Zagreb
80' Wissel Ajax Wissel Oleguer voor J. Vertonghen Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Dinamo Zagreb - Ajax
Opstellingen Dinamo Zagreb - Ajax

Voorbeschouwing Dinamo Zagreb - Ajax

Dinamo Zagreb en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2009/2010 van de Europa League. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Dinamo Zagreb en Ajax in de Europa League vond plaats op 4 oktober 2007 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dinamo Zagreb. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Dinamo Zagreb als Ajax wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.