Nabeschouwing Gent - Roma (1-7) || Europa League 2009/2010

Donderdag 6 augustus 2009 - 20:30 uur

In de Europa League 2009/2010 neemt Gent het donderdag 6 augustus 2009 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Roma.

Via de Gent - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Roma (1-7)

Het Europa League duel tussen Gent en Roma is geëindigd in een 1-7 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 35e minuut dacht Roma op voorsprong te komen via een doelpunt van F. Totti. Helaas voor Roma werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 45e minuut kreeg M. Suler van Gent voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Gent de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. F. Totti dacht na 56 minuten te scoren voor Roma, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 58e minuut scoorde Roma via D. De Rossi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 64 minuten spelen wist Roma via F. Totti de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 74e minuut scoorde D. De Rossi namens Roma. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 78e minuut leek T. Smolders te scoren voor Gent, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 80e minuut leek J. Ménez te scoren voor Roma, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. In de 86e minuut leek S. Okaka te scoren voor Roma, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-7 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Gent - Roma
1
7
LIVE Gent - Roma 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Gent Gele kaart voor Milos Maric Gent
35' Doelpunt Roma Doelpunt F. Totti Roma
45' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Suler Gent
45' Tweede gele kaart Gent Tweede gele kaart voor M. Suler Gent
46' Wissel Gent Wissel Adriano voor Z. Ljubijankic Gent
47' Gele kaart Gent Gele kaart voor T. Smolders Gent
47' Wissel Gent Wissel A. Custovic voor S. De Smet Gent
55' Gele kaart Gent Gele kaart voor Adriano Gent
56' Doelpunt Roma Doelpunt F. Totti Roma
58' Doelpunt Roma Doelpunt D. De Rossi Roma
63' Wissel Gent Wissel C. Lepoint voor M. Leye Gent
64' Penalty Roma Penalty F. Totti Roma
65' Wissel Roma Wissel S. Okaka voor F. Totti Roma
66' Wissel Roma Wissel M. Cassetti voor M. Motta Roma
67' Gele kaart Roma Gele kaart voor Taddei Roma
70' Wissel Roma Wissel A. Cerci voor Taddei Roma
74' Doelpunt Roma Doelpunt D. De Rossi Roma
78' Doelpunt Gent Doelpunt T. Smolders Gent
80' Doelpunt Roma Doelpunt J. Ménez Roma
83' Gele kaart Roma Gele kaart voor P. Mexès Roma
86' Doelpunt Roma Doelpunt S. Okaka Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Roma
Opstellingen Gent - Roma

Voorbeschouwing Gent - Roma

Gent en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2009/2010 van de Europa League.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Roma in de Europa League vond plaats op 30 juli 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 1 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Gent. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.