Nabeschouwing Zenit - AEK Athene (4-2) || Europa League 2010/2011

Donderdag 30 september 2010 - 19:00 uur

In de Europa League 2010/2011 neemt Zenit het donderdag 30 september 2010 om 19:00 uur in eigen huis op tegen AEK Athene.

Via de Zenit - AEK Athene live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - AEK Athene (4-2)

Het Europa League duel tussen Zenit en AEK Athene is geëindigd in een 4-2 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 1e minuut dacht Zenit op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Hubocan. Helaas voor Zenit werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 13e minuut was het Zenit dat via Bruno Alves dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. N. Liberopoulos dacht na 37 minuten te scoren voor AEK Athens, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 41e minuut werd C. Nasuti van AEK Athens met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor AEK Athens het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 43 minuten spelen wist Zenit via D. Lazovic de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 58e minuut scoorde D. Lazovic namens Zenit. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 83e minuut leek P. Kafes te scoren voor AEK Athens, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Zenit - AEK Athene
4
2
LIVE Zenit - AEK Athene 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - AEK Athene teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Zenit Doelpunt T. Hubocan Zenit
13' Doelpunt Zenit Doelpunt Bruno Alves Zenit
37' Doelpunt AEK Athens Doelpunt N. Liberopoulos AEK Athens
41' Rode kaart AEK Athens Rode kaart voor C. Nasuti AEK Athens
43' Penalty Zenit Penalty D. Lazovic Zenit
43' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor P. Kafes AEK Athens
46' Wissel AEK Athens Wissel S. Jahic voor N. Liberopoulos AEK Athens
58' Doelpunt Zenit Doelpunt D. Lazovic Zenit
59' Wissel AEK Athens Wissel P. Diop voor R. Djebbour AEK Athens
66' Wissel Zenit Wissel R. Shirokov voor I. Denisov Zenit
66' Wissel Zenit Wissel A. Rosina voor Danny Zenit
74' Wissel Zenit Wissel M. Kanunnikov voor V. Bystrov Zenit
81' Gele kaart Zenit Gele kaart voor V. Malafeev Zenit
82' Wissel AEK Athens Wissel I. Blanco voor I. Scocco AEK Athens
83' Penalty AEK Athens Penalty P. Kafes AEK Athens
84' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor G. Makos AEK Athens
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - AEK Athene
Opstellingen Zenit - AEK Athene

Voorbeschouwing Zenit - AEK Athene

Zenit en AEK Athene spelen tegen elkaar in seizoen 2010/2011 van de Europa League.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en AEK Athene in de Europa League vond plaats op 28 september 2005 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl AEK Athene slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.