Nabeschouwing Liverpool - Borussia Dortmund (4-3) || Europa League 2015/2016

Donderdag 14 april 2016 - 21:05 uur

In de Europa League 2015/2016 neemt Liverpool het donderdag 14 april 2016 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund.

Via de Liverpool - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Borussia Dortmund (4-3)

Het Europa League duel tussen Liverpool en Borussia Dortmund is geëindigd in een 4-3 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 5e minuut dacht Borussia Dortmund op voorsprong te komen via een doelpunt van H. Mkhitaryan. Helaas voor Borussia Dortmund werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 9e minuut was het Borussia Dortmund dat via P. Aubameyang dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. D. Origi dacht na 48 minuten te scoren voor Liverpool, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 57e minuut scoorde Borussia Dortmund via M. Reus, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 66 minuten spelen wist Liverpool via Philippe Coutinho de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 77e minuut scoorde M. Sakho namens Liverpool. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 91e minuut leek D. Lovren te scoren voor Liverpool, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-3 eindresultaat.

LIVE Liverpool - Borussia Dortmund 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt H. Mkhitaryan Borussia Dortmund
9' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt P. Aubameyang met assist van M. Reus Borussia Dortmund
48' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Origi met assist van E. Can Liverpool
53' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Hummels Borussia Dortmund
57' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus met assist van M. Hummels Borussia Dortmund
62' Wissel Liverpool Wissel D. Sturridge voor Roberto Firmino Liverpool
62' Wissel Liverpool Wissel J. Allen voor A. Lallana Liverpool
66' Doelpunt Liverpool Doelpunt Philippe Coutinho met assist van J. Milner Liverpool
75' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Ł. Piszczek Borussia Dortmund
77' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Sakho met assist van Philippe Coutinho Liverpool
77' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Ginter voor S. Kagawa Borussia Dortmund
80' Wissel Liverpool Wissel Lucas Leiva voor E. Can Liverpool
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel I. Gündogan voor G. Castro Borussia Dortmund
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Ramos voor M. Reus Borussia Dortmund
91' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Lovren met assist van J. Milner Liverpool
92' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor M. Sakho Liverpool
91' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Schmelzer Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Borussia Dortmund
Opstellingen Liverpool - Borussia Dortmund

Voorbeschouwing Liverpool - Borussia Dortmund

Liverpool en Borussia Dortmund spelen tegen elkaar in seizoen 2015/2016 van de Europa League.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Borussia Dortmund in de Europa League vond plaats op 7 april 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.