Nabeschouwing Anderlecht - Mainz 05 (6-1) || Europa League 2016/2017

Donderdag 3 november 2016 - 19:00 uur

In de Europa League 2016/2017 neemt Anderlecht het donderdag 3 november 2016 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Mainz 05 (6-1)

Het Europa League duel tussen Anderlecht en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Andreas Ekberg geëindigd in een 6-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door N. Stanciu, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. FSV Mainz 05 kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. De Blasis, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 41e minuut zette N. Stanciu zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 62 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat Y. Tielemans de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 89e minuut nadat Ł. Teodorczyk namens Anderlecht de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 92e minuut was het M. Bruno van Anderlecht wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Anderlecht mocht Ł. Teodorczyk in de 94e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andreas Ekberg bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Mainz 05 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Anderlecht Doelpunt N. Stanciu met assist van A. Chipciu Anderlecht 1-0
15' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt P. De Blasis FSV Mainz 05 1-1
41' Doelpunt Anderlecht Doelpunt N. Stanciu met assist van A. Chipciu Anderlecht 2-1
50' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor G. Donati FSV Mainz 05
56' Wissel Anderlecht Wissel Capel voor A. Chipciu Anderlecht
62' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Tielemans Anderlecht 3-1
67' Wissel Anderlecht Wissel S. Badji voor N. Stanciu Anderlecht
67' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Jairo Samperio voor S. Serdar FSV Mainz 05
68' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor F. Acheampong Anderlecht
73' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor S. Bell FSV Mainz 05
79' Wissel FSV Mainz 05 Wissel L. Öztunali voor G. Donati FSV Mainz 05
89' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Ł. Teodorczyk met assist van Capel Anderlecht 4-1
89' Wissel Anderlecht Wissel M. Bruno voor Y. Tielemans Anderlecht
92' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Bruno met assist van S. Hanni Anderlecht 5-1
94' Penalty Anderlecht Penalty Ł. Teodorczyk Anderlecht 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Mainz 05
Opstellingen Anderlecht - Mainz 05

Voorbeschouwing Anderlecht - Mainz 05

Anderlecht en Mainz 05 spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andreas Ekberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Mainz 05 in de Europa League vond plaats op 20 oktober 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.