Nabeschouwing Arsenal - Valencia (3-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 2 mei 2019 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Arsenal het donderdag 2 mei 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Valencia. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Valencia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Valencia (3-1)

Het Europa League duel tussen Arsenal en Valencia is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 3-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door M. Diakhaby, waarmee Valencia met 0-1 de leiding nam. Arsenal kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Lacazette, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette A. Lacazette zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Arsenal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor Arsenal vergroot nadat P. Aubameyang de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Valencia 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Valencia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Valencia Doelpunt M. Diakhaby met assist van Rodrigo Valencia 0-1
18' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van P. Aubameyang Arsenal 1-1
26' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette met assist van G. Xhaka Arsenal 2-1
31' Gele kaart Valencia Gele kaart voor M. Diakhaby Valencia
58' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor M. Guendouzi Arsenal
71' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Dani Parejo Valencia
71' Wissel Valencia Wissel K. Gameiro voor Gonçalo Guedes Valencia
71' Wissel Valencia Wissel D. Wass voor Carlos Soler Valencia
75' Wissel Arsenal Wissel H. Mkhitaryan voor M. Özil Arsenal
82' Wissel Arsenal Wissel Nacho Monreal voor L. Koscielny Arsenal
88' Wissel Valencia Wissel Santi Mina voor Rodrigo Valencia
91' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van S. Kolašinac Arsenal 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Valencia
Opstellingen Arsenal - Valencia
De opstellingen van Arsenal en Valencia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Valencia zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Valencia

Arsenal en Valencia spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Arsenal en Valencia elkaar treffen in de Europa League.