Nabeschouwing Basel - Apollon (3-2) || Europa League 2018/2019

Donderdag 23 augustus 2018 - 20:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Basel het donderdag 23 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Apollon. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Apollon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Apollon (3-2)

Het Europa League duel tussen Basel en Apollon is onder leiding van scheidsrechter Matej Jug geëindigd in een 3-2 overwinning voor Basel. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door R. van Wolfswinkel, waarmee Basel met 1-0 de leiding nam. Apollon kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Maglica, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette F. Papoulis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Apollon de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. van Wolfswinkel de 2-2 maakte voor Basel. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Basel dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat E. Cümart de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matej Jug en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Basel.

LIVE Basel - Apollon 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Apollon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Basel Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van L. Zuffi Basel 1-0
39' Wissel Apollon Wissel M. Carayol voor K. Bru Apollon
45' Gele kaart Basel Gele kaart voor R. van Wolfswinkel Basel
49' Doelpunt Apollon Doelpunt A. Maglica met assist van João Pedro Apollon 1-1
53' Doelpunt Apollon Doelpunt F. Papoulis met assist van C. Kyriakou Apollon 1-2
54' Gele kaart Apollon Gele kaart voor F. Papoulis Apollon
59' Wissel Basel Wissel K. Bua voor A. Kalulu Basel
66' Wissel Basel Wissel T. Xhaka voor É. Álvarez Basel
69' Doelpunt Basel Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van L. Zuffi Basel 2-2
72' Wissel Apollon Wissel E. Zelaya voor A. Maglica Apollon
73' Gele kaart Apollon Gele kaart voor C. Kyriakou Apollon
79' Wissel Apollon Wissel S. Marković voor F. Papoulis Apollon
84' Doelpunt Basel Doelpunt E. Cümart met assist van K. Bua Basel 3-2
87' Wissel Basel Wissel S. Campo voor Albian Ajeti Basel
92' Gele kaart Basel Gele kaart voor T. Xhaka Basel
92' Gele kaart Apollon Gele kaart voor E. Zelaya Apollon
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - Apollon
Opstellingen Basel - Apollon
De opstellingen van Basel en Apollon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Basel gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Apollon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Basel - Apollon

Basel en Apollon spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matej Jug en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Basel en Apollon elkaar treffen in de Europa League.