Nabeschouwing Genk - Fola Esch (5-0) || Europa League 2018/2019

Donderdag 26 juli 2018 - 20:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Genk het donderdag 26 juli 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Fola Esch. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Fola Esch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Fola Esch (5-0)

Het Europa League duel tussen Genk en Fola Esch is onder leiding van scheidsrechter Martin Strömbergsson geëindigd in een 5-0 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Genk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van R. Malinovskiy. Genk vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pozuelo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut volgde een derde treffer van Genk, waarmee L. Trossard zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Genk geen gas terug, waardoor in de 28e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Dewaest. In de 73e minuut werd de stand op 5-0 gezet na een benutte penalty van Genk speler L. Trossard.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Strömbergsson en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Fola Esch 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Fola Esch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Fola Esch Gele kaart voor P. Chrappan Fola Esch
4' Doelpunt Genk Doelpunt R. Malinovskiy Genk 1-0
19' Doelpunt Genk Doelpunt Pozuelo met assist van L. Trossard Genk 2-0
25' Doelpunt Genk Doelpunt L. Trossard met assist van Pozuelo Genk 3-0
28' Doelpunt Genk Doelpunt S. Dewaest met assist van Pozuelo Genk 4-0
46' Wissel Genk Wissel I. Seck voor R. Malinovskiy Genk
56' Gele kaart Fola Esch Gele kaart voor V. Muharemović Fola Esch
63' Wissel Genk Wissel Z. Gano voor Pozuelo Genk
66' Wissel Fola Esch Wissel S. Bensi voor K. Corral Fola Esch
73' Penalty Genk Penalty L. Trossard Genk 5-0
75' Wissel Genk Wissel J. Piotrowski voor M. Samatta Genk
80' Wissel Fola Esch Wissel M. Seydi voor R. Klapp Fola Esch
80' Gele kaart Fola Esch Gele kaart voor M. Hadji Fola Esch
84' Wissel Fola Esch Wissel D. Sinani voor M. Hadji Fola Esch
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Fola Esch
Opstellingen Genk - Fola Esch
De opstellingen van Genk en Fola Esch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fola Esch zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.