Nabeschouwing HJK - Olimpija (1-4) || Europa League 2018/2019

Donderdag 16 augustus 2018 - 18:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt HJK het donderdag 16 augustus 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Olimpija. De wedstrijd wordt gespeeld in Telia 5G -areena in Helsinki.

Via de HJK - Olimpija live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing HJK - Olimpija (1-4)

Het Europa League duel tussen HJK en Olimpija is onder leiding van scheidsrechter Evgen Aranovskiy geëindigd in een 1-4 overwinning voor Olimpija. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door I. Abass, waarmee Olimpija met 0-1 de leiding nam. Olimpija vergrootte in de 72e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Avramovski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut volgde een derde treffer van Olimpija, waarmee Rafinha zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 85 minuten deed M. Chrisantus iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van HJK werd verkleind tot 1-3. In de 91e minuut werd de stand op 1-4 gezet na een benutte penalty van Olimpija speler G. Brkić.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Evgen Aranovskiy bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Olimpija.

LIVE HJK - Olimpija 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd HJK - Olimpija teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Olimpija Doelpunt I. Abass met assist van R. Kronaveter Olimpija 0-1
46' Wissel HJK Wissel S. Dahlström voor N. Alho HJK
54' Gele kaart HJK Gele kaart voor R. Peiponen HJK
61' Wissel Olimpija Wissel F. Bagnack voor T. Tomić Olimpija
64' Wissel HJK Wissel M. Chrisantus voor Jordan Domínguez HJK
65' Wissel Olimpija Wissel A. Suljić voor R. Kronaveter Olimpija
72' Doelpunt Olimpija Doelpunt D. Avramovski Olimpija 0-2
75' Doelpunt Olimpija Doelpunt Rafinha Olimpija 0-3
79' Gele kaart HJK Gele kaart voor M. Sumusalo HJK
85' Doelpunt HJK Doelpunt M. Chrisantus met assist van R. Peiponen HJK 1-3
88' Gele kaart HJK Gele kaart voor E. Vertainen HJK
91' Penalty Olimpija Penalty G. Brkić Olimpija 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting HJK - Olimpija
Opstellingen HJK - Olimpija
De opstellingen van HJK en Olimpija zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat HJK gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olimpija zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.