Nabeschouwing Slavia Praag - Zenit (2-0) || Europa League 2018/2019

Donderdag 13 december 2018 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Slavia Praag het donderdag 13 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Arena in Praha.

Via de Slavia Praag - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Slavia Praag - Zenit (2-0)

Het Europa League duel tussen Slavia Praag en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Andrew Dallas geëindigd in een 2-0 overwinning voor Slavia Praag. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door J. Zmrhal, waarmee Slavia Praha met 1-0 de leiding nam. Slavia Praha vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Stoch op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Slavia Praag.

LIVE Slavia Praag - Zenit 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Slavia Praag - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Slavia Praha Gele kaart voor M. Škoda Slavia Praha
32' Doelpunt Slavia Praha Doelpunt J. Zmrhal met assist van J. Hušbauer Slavia Praha 1-0
37' Gele kaart Zenit Gele kaart voor E. Nabiullin Zenit
41' Doelpunt Slavia Praha Doelpunt M. Stoch Slavia Praha 2-0
46' Wissel Zenit Wissel S. Driussi voor A. Zabolotnyi Zenit
47' Wissel Zenit Wissel R. Mak voor E. Nabiullin Zenit
67' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Hernani Zenit
73' Wissel Zenit Wissel D. Kuzyaev voor O. Shatov Zenit
85' Wissel Slavia Praha Wissel I. Traore voor M. Škoda Slavia Praha
86' Gele kaart Slavia Praha Gele kaart voor M. Stoch Slavia Praha
90' Wissel Slavia Praha Wissel M. Frydrych voor M. Stoch Slavia Praha
92' Wissel Slavia Praha Wissel A. Băluță voor J. Zelený Slavia Praha
Video hoogtepunten en samenvatting Slavia Praag - Zenit
Opstellingen Slavia Praag - Zenit
De opstellingen van Slavia Praag en Zenit zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Slavia Praag gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Zenit zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Slavia Praag - Zenit

Slavia Praag en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrew Dallas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Slavia Praag en Zenit in de Europa League vond plaats op 4 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Zenit favoriet. 1 keer wist de ploeg van Slavia Praag te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Slavia Praag. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Slavia Praag 0
Winst Zenit 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Slavia Praag op een 2e positie staat, terwijl we Zenit terugvinden op de 1e plaats.