Nabeschouwing Villarreal - Zenit (2-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 14 maart 2019 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Villarreal het donderdag 14 maart 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de la Cerámica in Villarreal.

Via de Villarreal - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Villarreal - Zenit (2-1)

Het Europa League duel tussen Villarreal en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 2-1 overwinning voor Villarreal. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Gerard Moreno, waarmee Villarreal met 1-0 de leiding nam. Villarreal vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Bacca op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist Zenit de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Ivanović. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Zenit kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, waardoor Villarreal een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Villarreal - Zenit 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Villarreal - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Villarreal Doelpunt Gerard Moreno met assist van C. Bacca Villarreal 1-0
46' Wissel Villarreal Wissel Manu Morlanes voor S. Cáseres Villarreal
46' Wissel Zenit Wissel M. Kranevitter voor W. Barrios Zenit
47' Doelpunt Villarreal Doelpunt C. Bacca met assist van Gerard Moreno Villarreal 2-0
52' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Víctor Ruíz Villarreal
57' Gele kaart Zenit Gele kaart voor O. Shatov Zenit
64' Wissel Zenit Wissel M. Kerzhakov voor A. Lunev Zenit
71' Wissel Zenit Wissel R. Mak voor S. Azmoun Zenit
71' Wissel Villarreal Wissel Santi Cazorla voor Vicente Iborra Villarreal
77' Wissel Villarreal Wissel Miguelón Llambrich voor Ramiro Funes Mori Villarreal
82' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Jaume Costa Villarreal
91' Doelpunt Zenit Doelpunt B. Ivanović Zenit 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Villarreal - Zenit
Opstellingen Villarreal - Zenit
De opstellingen van Villarreal en Zenit zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Villarreal gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Zenit zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Villarreal - Zenit

Villarreal en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Villarreal en Zenit in de Europa League vond plaats op 7 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Villarreal. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Villarreal favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Zenit slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.