Nabeschouwing Zenit - Bordeaux (2-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 25 oktober 2018 - 18:55 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Zenit het donderdag 25 oktober 2018 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Bordeaux. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint-Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Bordeaux live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Bordeaux (2-1)

Het Europa League duel tussen Zenit en Bordeaux is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 2-1 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door J. Briand, waarmee Bordeaux met 0-1 de leiding nam. Zenit kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Dzyuba, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 53e minuut was de ideale kans voor Zenit om te scoren. A. Dzyuba was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat D. Kuzyaev namens Zenit in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Brych, waardoor Zenit een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Zenit - Bordeaux 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Bordeaux teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Bordeaux Doelpunt J. Briand met assist van Y. Karamoh Bordeaux 0-1
38' Gele kaart Zenit Gele kaart voor L. Paredes Zenit
41' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van E. Nabiullin Zenit 1-1
53' Penalty gemist Zenit Penalty gemist A. Dzyuba Zenit
67' Wissel Bordeaux Wissel Z. Youssouf voor Y. Karamoh Bordeaux
76' Wissel Zenit Wissel O. Shatov voor R. Mak Zenit
78' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Erokhin Zenit
79' Wissel Bordeaux Wissel N. de Préville voor J. Briand Bordeaux
85' Doelpunt Zenit Doelpunt D. Kuzyaev met assist van A. Dzyuba Zenit 2-1
86' Wissel Zenit Wissel A. Zabolotnyi voor A. Dzyuba Zenit
87' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Neto Zenit
88' Wissel Zenit Wissel M. Ozdoev voor S. Driussi Zenit
92' Gele kaart Zenit Gele kaart voor B. Ivanović Zenit
92' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor Otávio Bordeaux
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Bordeaux
Opstellingen Zenit - Bordeaux
De opstellingen van Zenit en Bordeaux zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bordeaux zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Zenit - Bordeaux

Zenit en Bordeaux spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Brych en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zenit en Bordeaux elkaar treffen in de Europa League.

Winst Zenit 0
Winst Bordeaux 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 2e positie staat, terwijl we Bordeaux terugvinden op de 4e plaats.