Nabeschouwing AIK - Celtic (1-4) || Europa League 2019/2020

Donderdag 29 augustus 2019 - 19:00 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt AIK het donderdag 29 augustus 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de AIK - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AIK - Celtic (1-4)

Het Europa League duel tussen AIK en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Nikola Dabanović geëindigd in een 1-4 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door J. Forrest, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van S. Larsson in de 33e minuut zorgde er even later voor dat AIK weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 34e minuut zette M. Johnston zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam.

Na 87 minuten werd de voorsprong voor Celtic vergroot nadat C. Jullien de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 93e minuut wist L. Morgan namens Celtic de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nikola Dabanović bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Celtic.

LIVE AIK - Celtic 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AIK - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart AIK Gele kaart voor N. Bahoui AIK
15' Wissel Celtic Wissel A. Ralston voor K. Ajer Celtic
17' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Forrest met assist van O. Edouard Celtic 0-1
30' Gele kaart Celtic Gele kaart voor N. Bitton Celtic
33' Penalty AIK Penalty S. Larsson AIK 1-1
34' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Johnston Celtic 1-2
51' Gele kaart Celtic Gele kaart voor S. Brown Celtic
51' Gele kaart AIK Gele kaart voor E. Adu AIK
53' Gele kaart AIK Gele kaart voor K. Mets AIK
62' Wissel AIK Wissel H. Goitom voor K. Sigthorsson AIK
62' Wissel AIK Wissel B. Hussein voor N. Bahoui AIK
70' Wissel Celtic Wissel L. Morgan voor M. Johnston Celtic
71' Gele kaart Celtic Gele kaart voor O. Edouard Celtic
76' Wissel Celtic Wissel V. Bayo voor O. Edouard Celtic
79' Wissel AIK Wissel H. Rashidi voor R. Lundstrom AIK
87' Doelpunt Celtic Doelpunt C. Jullien met assist van R. Christie Celtic 1-3
93' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Morgan met assist van J. Forrest Celtic 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting AIK - Celtic
Opstellingen AIK - Celtic
De opstellingen van AIK en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AIK gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.