Nabeschouwing Antwerp - AZ (1-4) (na verlenging) || Europa League 2019/2020

Donderdag 29 augustus 2019 - 19:30 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Antwerp het donderdag 29 augustus 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Roi Baudouin in Brussels.

Via de Antwerp - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - AZ (1-4) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Antwerp en AZ is onder leiding van scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos geëindigd in een 1-4 overwinning voor AZ. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-4 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het AZ dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor D. Mbokani van Antwerp. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 35e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 73 minuten was het D. Lamkel Ze die Antwerp op een 1-0 voorsprong zette. In de 74e minuut kreeg D. Lamkel Ze van Antwerp voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Antwerp de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde C. Stengs de gelijkmaker voor AZ in de 90e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-4 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 96e was het AZ dat op voorsprong kwam te staan na een goal van F. Druijf. In de 102e minuut werd de stand op 1-3 gezet na een benutte penalty van AZ speler T. Koopmeiners. In de 112e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was A. Gudmundsson van AZ die daarmee de stand op 1-4 zette.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos af en was het AZ die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-4 overwinning.

LIVE Antwerp - AZ 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor I. Rodrigues Antwerp
32' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor D. Mbokani Antwerp
35' Tweede gele kaart Antwerp Tweede gele kaart voor D. Mbokani Antwerp
36' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Bizot AZ
40' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Boadu AZ
46' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor T. Ouwejan AZ
51' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor D. Lamkel Ze Antwerp
53' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor S. Wuytens AZ
67' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor J. Svensson AZ
71' Wissel Antwerp Wissel M. Hongla voor I. Rodrigues Antwerp
73' Doelpunt Antwerp Doelpunt D. Lamkel Ze met assist van M. Hongla Antwerp 1-0
74' Tweede gele kaart Antwerp Tweede gele kaart voor D. Lamkel Ze Antwerp
80' Wissel Antwerp Wissel D. Arslanagic voor L. Refaelov Antwerp
86' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Idrissi AZ
90' Doelpunt AZ Doelpunt C. Stengs met assist van O. Idrissi AZ 1-1
95' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor A. Seck Antwerp
91' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
96' Doelpunt AZ Doelpunt F. Druijf met assist van F. Midtsjo AZ 1-2
97' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor S. Bolat Antwerp
97' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor F. Haroun Antwerp
97' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
97' Gele kaart AZ Gele kaart voor C. Stengs AZ
100' Wissel Antwerp Wissel A. Baby voor A. De Sart Antwerp
102' Penalty AZ Penalty T. Koopmeiners AZ 1-3
102' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor D. Batubinsika Antwerp
104' Wissel Antwerp Wissel R. Quirynen voor R. De Laet Antwerp
111' Wissel AZ Wissel J. Clasie voor M. Boadu AZ
112' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van O. Idrissi AZ 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - AZ
Opstellingen Antwerp - AZ
De opstellingen van Antwerp en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.